Apartments Niko Pelješac | Holiday House Niko Pelješac Drace

Apartments Niko Pelješac | Holiday House Niko Pelješac Drace

KAKO DOĆI DO PELJEŠCA? ?

Prometna povezanost
Iako smješten na krajnjem jugu Hrvatske, osim nedostatka autoputa, prometna povezanost Pelješca sasvim je zadovoljavajuća. Stoga, ovisno o planiranom načinu putovanja, odlučite se za neku od predloženih opcija:

Putujete automobilom:
Obzirom da stižete iz smjera sjevera, potencijalno ćete odabrati različite rute do Ploča odnosno doline rijeke Neretve, nakon čega ćete na Pelješac stići bilo trajektom do Trpnja, bilo automobilom preko Neuma (BiH) i Stona.

Uobičajene rute iz Zagreba do Ploča bile bi:

Autocesta A1 (Zagreb - Split), zatim Jadranskom turističkom cestom Split - Makarska - Ploče

Zagreb - Karlovac - Plitvice - Gracac - Knin - Sinj - Split - Makarska - Ploce
ili nešto rjeđe:
Zagreb - Karlovac - Plitvice - Gracac - Knin - Sinj - Trilj - Cista Provo - Sestanovac - Dubci - Makarska - Ploce

Obje su rute prihvatljive, a nekim od gostiju iz zemalja istočne Europe prihvatljiva je i ruta preko BiH do doline Neretve odnosno Ploča.

U Pločama se možete odlučiti, jeste li dovoljno umorni ili neraspoloženi voziti, te skratiti put trajektom do Trpnja (slijedite ovaj link na službene stranice Jadrolinije s plovidbenim redom), ili ćete preko Neuma (BiH) do Stona i dalje na Pelješac.

Također možete koristiti i neku od dolje navedenih brodskih linija u slučaju da je moguće ukrcati i Vaš automobil.

Putujete brodom:
Brza dužobalna pruga povezuje Rijeku, Split, Hvar, Korčulu i Dubrovnik. Korčula je pak učestalim trajektnim vezama povezana s Orebićem, te vezama brodicom povezana s Orebićem i Vignjem.

Putujete avionom:
Najbliže su zračne luke u Dubrovniku i Splitu. Oba grada povezana su brodskim i cestovnim vezama s Pelješcom (za brodsku vezu vidi gornji ulomak).

 

 

IZLETI

Izleti iz mjesta Drače:

  • - izlet na otok i grad Korčulu. Grad Korčula je jedan je od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih gradova na Jadranu.
  • - izlet u Nacionalni Park Mljet - uživajte u raskoši netaknute prirode koji privlači tisuće turista svake godine.Ovaj južnodalmatinski otok Vam nudi mnoge skrivene uvale, plaže, brojne biciklističke staze i brojne prirodne fenomene.
  • - Izlet u Dubrovnik - grad jedinstvene arhitekture i kulturne baštine, jedan od najljepših gradova Mediterana. Dubrovnik je upisan u UNESCO-ov registar svjetske spomeničke baštine i zasigurno je najatraktivnija turistička destinacija na Jadranu.
  • - posjet svetištu Međugorje, jedno od najposjećenijih katoličkih hodočasničkih svetišta u svijetu